Csokis, oreo kekszes sajttorta
Ezt a receptet már régen megígértem egy lánynak, így végre újra elkészítettem. A recept nem tőlem származik, sajnos ekkorát nem tudok alkotni, de kicsit változtattam rajta a saját ízlésemnek megfelelően :) Amikor először készítettem, akkor drága blogíró társamnak a születésnapjára készült, azt gondolom, hogy ízlett akkor minden nálam járó vendégnek :)
Hozzávalók:18 cm-s tortaformához:
- 21-23 dkg zabkeksz
- 10 dkg olvadt vaj
- 50 dkg krémsajt
- 10 dkg porrá őrölt xilit, bár ekkora bűnnél, már annyira mindegy, hogy cukor vagy xilit
- 1,5 dkg étkezési keményítő
- 1 doboz (17,5 dkg) tejföl
- 2 tojás
- 1-2 k.k. vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 doboz Oreo keksz
- 100 g tejcsokoládé (én fele-fele arányban fehér és tejcsokit használtam)
- kevés tej
Az olvadt vajat összegyúrjuk a ledarált, vagy apróra tört zabkeksszel. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszes masszát majd 10 percre betesszük sülni a 170 °C-os sütőbe. Közben összekeverjük a cukrot, a krémsajtot, az étkezési keményítőt, a tejfölt, majd hozzáadjuk a két tojást is. Ezután belereszeljük a citromot, ízesítjük vanília aromával, beletörünk 1 doboz oreo kekszet és fél tábla csokoládét.
Ha a 10 perc letelt, a kekszes alapot kivesszük a sütőből és ráöntjük a sajtos krémet, majd 150-160°C-on addig sütjük amíg már a közepe sem folyik nekem ez egy kicsit több, mint egy óra volt. Én a sütőbe vízálló edénybe tettem vizet a sütés idejére, mert állítólag emiatt nem reped meg a sajttorta teteje.
Ha kész kevés tejben megolvasztjuk a másik fele csokoládét és a tortára öntjük, valamint a maradék kekszet is összetörjük és díszítjük vele a tortát.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése