Fűszeres túrós táskák
Nagyszüleimhez voltunk hivatalosak ebédre, ezért reggel gyorsan összedobtam egy finom sós sütit. Ilyenkor -amikor a "gyors"-on van hangsúly- mindig leveles tésztában gondolkozom. Egyszerű, gyors, és még finom is.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg túró
- fél tubus krémsajt
- 1 kis fej lilahagyma
- kis csokor petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- 1 tojás
- szezámmag, lenmag.
A túróból, a krémsajtból, a nagyon apróra vágott lilahagymából, a szintén nagyon apróra vágott petrezselyemből és a fűszerekből ízlésünknek megfelelő túrókrémet készítünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg, a körözöttnél kicsit szárazabb állaga legyen.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és ravioli-készítő segítségével töltött párnákat készítünk. Akinek nincsen ilyen formája, egyszerúen csak szúrjon ki korongokat a tésztából, töltse meg kb. egy kiskanálnyi töltelékkel, majd hajtsa félbe a korongot, és egy kis tojássárgája segítségével nyomkodja össze a széleket. Így kapunk ilyen szép félholdakat.
A tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk a szezámmal, és a lenmaggal.
180 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nekem nem fért fel az összes tészta egy tepsire, úgyhogy amíg sült az első tepsi, a maradék tésztát összegyúrtam, kör alakúra nyújtottam, a kört cikkekre vágtam mint egy pizzát. A szélesebb felére kis szelet sonkát tettem, erre halmoztam egy kis túrót, és így tekertem fel, mint egy kis kiflit. A maradékot így sütöttem ki.
A mellékelt képen jól lehet látni ennek a módját:
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése