2015. augusztus 29., szombat

Kókuszos-habgaluskás krémes


Ma a szüleimnél voltam és már reggel nagy volt a sürgés forgás nálunk, mert délelőtt vendégeket vártunk. Az unokahúgomékat, akik esküvői meghívót hoztak nekünk, számomra külön meglepetéssel, hisz életemben először koszorúslány lehetek :)

Szóval ez a süti nekik készült, melyet egy oldalon talált még Anyukám néhány hónapja. Semmit nem változtattunk rajta, csak kicsit több kókuszt, tejszínt és csokit használtunk :)

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 6 tojás
  • 12 ek. cukor
  • 6 ek. víz
  • 2 ek. kakaópor
  • 8 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor
Kókuszgaluska:
  • 5 tojásfehérje
  • 10 ek. cukor
  • 3 ek. liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 0,5 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
Tetejére:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 dl habtejszín

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A kókuszgaluska készítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180 fokon. TŰPRÓBA! (Kb. 30 perc)

A krém készítése:

A tojások sárgáit a liszttel, a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A krémre az olvasztott csokoládét rácsurgatjuk.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. A habra még kb. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgatunk rá.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése