2015. szeptember 28., hétfő

Sajtos pálcika


Anya sajtos pálcikájánál nincs jobb, és ez minden baráti, családi összejövetelen, kiránduláson kiderül. Ez mindig elfogy.

Tehát ha rám hallgattok, akkor rögtön dupla adaggal kezdtek, mert egy adag tényleg pár perc alatt elfogy, és ennyi időt nem is érdemes pár percért "elpazarolni". Hétvégén három adag készült a Bátyámnak, és elfogyott :)


Hozzávalók (1 adag (tényleg duplázzatok minimum :)):
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 1 t.k. só
  • 1 e.k. ecet
  • 6 e.k. víz
  • reszelt sajt (kb.: 15 dkg)
  • 1 tojás

A tésztát előző este begyúrjuk, hogy pihenjen legalább egy éjszakát a hűtőben. Ehhez összegyúrjuk a sót, lisztet vajat, majd hozzáadjuk az ecetes vizet. És már mehet is a hűtőbe.

Másnap kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal, és vékonyra "szaggatjuk". 

220°C-os sütőben megsütjük. Figyeljünk nagyon, könnyen túl lehet sütni, de könnyen nyers is maradhat :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése