Gluténmentes csokikrémes, gránátalmás csokis muffin
Igen, már megint gluténmentes. Azt hiszem jó szomszéd vagyok.
Az egész alapja egy régi pesti kolleginám. Ő készítette a kicsit hasonló sütit úgy, hogy gránátalmát szórt a tetejére, és rá kellett akkor jönnöm, hogy ez egy nagyon jó ötlet. Az amúgy tömény sütivel képes csodákat tenni. Úgyhogy igen, ez olyan mint a fokhagymás tejföl... Ha valami sós dolgot egy kicsit elrontasz, akkor feldobod egy kis fokhagymás tejföllel. Ezzel ugyanez a helyzet, csak én nem rontottam el semmit. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 16 dkg rizsliszt (természetesen lehet sima)
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl tej
- kb. 1 marék aszalt áfonya
- 10-15 dkg csoki apró kockákra vágva
- 1 e.k. kakaó
Krém:
- 3-4 dl magas zsírtartalmú tejszín
- 20 dkg csoki (én most egy tábla étcsokit és egy tábla epres milkát választottam, de legközelebb fehércsokival készíteném)
- kb. 3 dkg vaj
- 1 cs. habfixáló
Tejére:
- gránátalma (ha valaki tudja, hogy a legjobb pucolni, legyen szíves ossza meg velem) :)
A tészta hozzávalóit egyszerűen csak összekeverjük és 180°C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez 1 dl tejszínen és a vajon megolvasztjuk a csokikat. Megvárjuk, hogy ez kihűljön, majd a maradék tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a habfixálót, majd belekeverjük az olvasztott csokit is. (Ha valami gond lenne, és a hab nem elég kemény, akkor kicsit lehet csalni, és lehet főzés nélküli vaníliás pudingot keverni hozzá a biztos sikerért).
A krémet a kihűlt muffinokra "kenjük" és megszórjuk gránátalmával.
Jó étvágyat!
http://www.gaultmillau.hu/gm-magazin/igy-kell-profin-pucolni-a-granatalmat
VálaszTörlésMondjuk így? :)
Köszi Eszter :) legközelebb megpróbálom így :)
VálaszTörlés