2016. január 2., szombat

Gluténmentes csokikrémes, gránátalmás csokis muffin


Igen, már megint gluténmentes. Azt hiszem jó szomszéd vagyok.
Az egész alapja egy régi pesti kolleginám. Ő készítette a kicsit hasonló sütit úgy, hogy gránátalmát szórt a tetejére, és rá kellett akkor jönnöm, hogy ez egy nagyon jó ötlet. Az amúgy tömény sütivel képes csodákat tenni. Úgyhogy igen, ez olyan mint a fokhagymás tejföl... Ha valami sós dolgot egy kicsit elrontasz, akkor feldobod egy kis fokhagymás tejföllel. Ezzel ugyanez a helyzet, csak én nem rontottam el semmit. :)




Hozzávalók:
Tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor 
  • 2 tojás 
  • 16 dkg rizsliszt (természetesen lehet sima) 
  • 1 cs. vaníliás pudingpor 
  • 1 cs. sütőpor 
  • 1 dl tej 
  • kb. 1 marék aszalt áfonya 
  • 10-15 dkg csoki apró kockákra vágva 
  • 1 e.k. kakaó 
Krém:
  • 3-4 dl magas zsírtartalmú tejszín
  • 20 dkg csoki (én most egy tábla étcsokit és egy tábla epres milkát választottam, de legközelebb fehércsokival készíteném)
  • kb. 3 dkg vaj
  • 1 cs. habfixáló
Tejére:
  • gránátalma (ha valaki tudja, hogy a legjobb pucolni, legyen szíves ossza meg velem) :)

A tészta hozzávalóit egyszerűen csak összekeverjük és 180°C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez 1 dl tejszínen és a vajon megolvasztjuk a csokikat. Megvárjuk, hogy ez kihűljön, majd a maradék tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a habfixálót, majd belekeverjük az olvasztott csokit is. (Ha valami gond lenne, és a hab nem elég kemény, akkor kicsit lehet csalni, és lehet főzés nélküli vaníliás pudingot keverni hozzá a biztos sikerért).
A krémet a kihűlt muffinokra "kenjük" és megszórjuk gránátalmával.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. http://www.gaultmillau.hu/gm-magazin/igy-kell-profin-pucolni-a-granatalmat
    Mondjuk így? :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Eszter :) legközelebb megpróbálom így :)

    VálaszTörlés