Gluténmentes és tojásmentes sajtos "keksz"
Szilveszterre készülünk a gluténérzékeny szomszéd lánnyal. Lassan ráállok erre a gluténmentes étrendre, ha túl sokat vagyok velük :) Kapom is hozzá a recepteket, így egyszerű az átállás is :P
És az a nagyon jó hír, hogy ezen a kekszen nem is érzed, hogy rizslisztből készült. Tényleg nagyon finom sós rágcsa, és házibulikhoz egyszerűen tökéletes :)
Hozzávalók:
- 450 g túró
- 250 g vaj
- 2 db tömlős sajt
- 450-460 g riszliszt (természetesen sima liszt is lehet)
- 1 t.k. útifűmaghéj
- só
És még:
- liszt a gyúráshoz, nyújtáshoz
- szezámmag, sajt a tetejére
- én most füstlit reszeltem bele pluszban és ízesítettem borssal, oregánóval, bazsalikommal, de szerintem a bacon sem árthat neki ;)
Az hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát kinyújtjuk, majd bármilyen formával kiszúrjuk, vagy egyszerűen csak kézzel korong formákat készítünk és teszünk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd megszórjuk sajttal/szezámmaggal és 200-220°C-os sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése