2016. január 21., csütörtök

Húsos táskák házi tésztából


Már írtam pár dicsőítő szót a házi tésztáról. A szerelem még mindig tart, most egy húsos táskát készítettem belőle úgy, ahogyan Olaszországban is ettem. Itthon megszoktuk, hogy a raviolit, vagy a különböző töltött tésztákat valamilyen szósszal, vagy raguval esszük. Olaszországban natúran hozzák ki, meglocsolva némi jóféle olívaolajjal. És igen, nem hiába értenek annyira az olaszok a tésztához, így tényleg jobban ízlett! Jobban érezni a tészta ízét, a töltelék krémességét. Mindenképpen csak magában is nagyon finom olajat használjunk hozzá!



Hozzávalók:
Tésztához:
  • 20 dkg durumliszt
  • 2 db tojás
  • kevés víz
Töltelékhez:

  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg darált marhahús
  • kevés víz
  • só, bors, bazsalikom
  • keményítő
  • 1 csokor petrezselyem
Először a lisztet összegyúrjuk a tojásokkal és a sóval, majd nagyon kevés víz segítségével keményebb tésztát gyúrunk belőle. Jól ki kell dolgozni, adjuk bele minden energiánkat! Ha összeállt, kicsit félretesszük pihenni.
Addig elkészítjük a tölteléket: A hagymát apróra vágjuk, és vajon megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a husit, és nem lesütjük, hanem fedő alatt elkezdjük párolni. Ekkor majd fokozatosan adhatunk hozzá vizet, de ne sokat, épp csak hogy ne égjen le. Fűszerezzük, és ha már késznek ítéljük a húst, akkor hozzáadunk egy kevés keményítőt, hogy összefogja a ragut. Ekkor szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Egyet rottyantunk rajta, majd botmixer segítségével nagyjából pürésítjük a húst. Nem kell teljesen simára, maradjanak benne darabok. 
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 2 mm vastagra. Kb.12x7 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A téglalap szélét megkenjük tojással, és a közepére húst halmozunk. Félbehajtjuk, jól lenyomkodjuk a táska széleit, és egy villa segítségével mintát is rakunk bele, így már tuti nem fog szétnyílni főzés közben. Nekem menet közben elfogyott a töltelék, úgyhogy a maradék tésztából szélesmetéltet vagdostam, és ebből lett a másnapi ebéd.
A táskákat lobogó, olajos-sós vízben kb. 5 percig főzzük. Melegen, olívaolajjal és némi citromlével meglocsolva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése