2015. november 24., kedd

Gasztroajándék II.
Gyömbéres csokoládé


A csokoládés ajándékverzió második felvonása. Sokkal egyszerűbb, mint az előző, mert nem kell külön tölteléket főzni hozzá. Aki szereti a gyömbért, kötelező!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 15 dkg étcsoki (legalább 50% kakaótartalmú)
  • 1 tk. fahéj
  • kb. 5 db cukrozott gyömbér
A gyömbért nagyon apró darabokra vágjuk.
A csokit gőz felett megolvasztjuk, fahéjjal fűszerezzük. A szokásos módon elkészítjük a bonbonokat: A szilikon formát telitöltjük a csokival, majd fejjel lefelé fordítjuk a csokis tál felé. Ekkor szépen kicsepeg belőle a beletöltött csoki, és csak azt hagyjuk benne, ami vékony rétegben a formában marad. Gyorsan hűtőbe toljuk, és szilárdra hütjük. Ezekbe a "kelyhekbe" tesszük szilárdulás után a gyömbérdarabokat, majd színültig megtöltjük a maradék csokival. Jól ütögessük az asztalhoz a formát, és a gyömbérrel összetömörüljön a csoki, és ne legyen levegős. Kb. 1 óra hűtés után simán kipattintható a formából.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése