Házi tészta diós-gorgonzola mártással
Mint már a lasagne-receptnél is leírtam, eléggé rákattantam a házi tésztára. Most is csináltam egy adaggal, viszont csak a felét használtam fel, a másik fele pár napja bent pihent a hűtőben.
Mivel egy gyors ebédet akartam rittyenteni, most felhasználtam ezt a tésztát. Ez egyébként egy 20 dkg-os lisztmennyiségből készült tészta fele.
Természetesen ha valakit nem izgat a tésztakészítés (hiba!) akkor széles metéltből, vagy bármilyen más kedvére valótésztából is elkészítheti.
Hozzávalók:
- 15-20 dkg tészta
- fél dl tej
- 1 marék dió apróra vágva
- 10 dkg gorgonzola
- só, bors, szerecsendió
- 1 marék reszelt trappista
A tésztát -legyen az házi, vagy bolti- sós, lobogó vízben kifőzzük.
A diót a tejben felforraljuk, beledobáljuk a kisebb darabokra vágott gorgonzolát, és ha felolvadt, akkor jöhet a trappista is. Fűszerezzük, és krémesre főzzük.
Tálaláskor még szórjuk meg dióval, frissen őrölt borssal, és némi petrezselyemmel. Hát nem egyszerű?!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése