2016. március 15., kedd

Fűszervajas szűzérmék bacon köntösben

  A szűzpecsenye elég jó dolog. Zsírmentes, tiszta hús, és elég hamar el is készül. Önmagában is finom íze van a natúr húsnak, de ahogy magába szívja a fűszervajat...hát, elég finom lesz. Egyébként tényleg nagyon gyors, szerintem mindennel együtt fél óra volt elkészíteni.

Hozzávalók:
Fűszervajhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • Zöldfűszerek ízlés szerint (én most Provence-i fűszerkeveréket használtam, de csak azért, mert nem volt itthon snidling, legközelebb úgy fogom elkészíteni!)
  • só, bors

Husihoz:
  • kb. 50 dkg szűzpecsenye
  • kb. 10 szelet bacon

Paradicsomsalátához:
  • Fejenként két db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • olívaolaj 

Először elkészítjük a fűszervajat: a szobahőmérsékletű puha vajat kikeverjük a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a sóval.

A paradicsomokat felkarikázzuk, szépen körberakjuk egy tányérra, meghintjük nagyon apróra vágott lilahagymával és sóval, majd óvatosan meglocsoljuk olívaolajjal.

A husit megpróbáljuk szép szeletekre -medalionokra- vágni, kb. olyan vastagságban, mint amilyen vastag egy szelet bacon. A húsok köré egy-egy szelet bacont tekerünk, és fogpiszkálóval rögzítjük, nehogy lecsússzon róla. Serpenyőben alacsonyabb fokozaton kb. 1 ek vajon sütni kezdjük, majd kb. 10 perc után magasabb fokozaton megpirítjuk. Ha elkészültnek nyilvánítjuk, gyorsan megkenegetjük a tetejét fűszervajjal, hogy a friss hús még jól magába szívja az ízeket.

Tipp: mi a húsok mellé dobáltunk be erdei gombákat is, nagyon finomak csak úgy simán megsütve!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése