2016. március 3., csütörtök

"Mikrós", gluténmentes túrógombóc naranccsal és/vagy dióban hempergetve


Itt volt a szomszédoknál Bari és túrógombócot kívánt, így ez készült melegszendvics után vacsira. Kicsit szerettünk volna rajta újítani, így tettünk a közepébe narancsot, és dióban hempergettük. Szerintünk jó lett (Bari szerint a dió jó, a narancs nem), így eperrel, málnával, barackkal is ki fogjuk próbálni ezt az amúgy nagyon egyszerű és gyors mikróban készült gombócot.


Hozzávalók:
  • fél kg túró
  • 200 g kukoricadara
  • édesítő, xilit, porcukor ízlés szerint
  • csipet só
  • víz
  • 2 db narancs
  • 50 g gluténmentes zsemlemorzsa
  • 50 g darált dió
  • 1 nagy doboz tejföl (ehhez is kell édesítés)

A kukoricadarára engedünk annyi vizet, hogy ellepje. Ezt mikróba tesszük, és addig melegítjük, amíg a dara megdagad (5-8 perc), majd adunk hozzá egy csipet sót. (Ezt mi most kihagytuk, de nem éreztük hiányát.) Ha egy kicsit kihűl hozzákeverjük a túrót, valamint a választott édesítőt/porcukrot/nyírfacukrot ízlés szerint. A narancsot először félbe vágjuk, majd "kockákra". És minden gombóc közepébe teszünk egy kockát. Közben a zsemlemorzsát és a diót kevés vajon megpirítjuk és meghempergetjük benne a gombócokat. 
Cukros tejföllel tálaljuk.

Természetesen a narancs és a dió kihagyható.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése