"Mikrós", gluténmentes túrógombóc naranccsal és/vagy dióban hempergetve
Itt volt a szomszédoknál Bari és túrógombócot kívánt, így ez készült melegszendvics után vacsira. Kicsit szerettünk volna rajta újítani, így tettünk a közepébe narancsot, és dióban hempergettük. Szerintünk jó lett (Bari szerint a dió jó, a narancs nem), így eperrel, málnával, barackkal is ki fogjuk próbálni ezt az amúgy nagyon egyszerű és gyors mikróban készült gombócot.
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 200 g kukoricadara
- édesítő, xilit, porcukor ízlés szerint
- csipet só
- víz
- 2 db narancs
- 50 g gluténmentes zsemlemorzsa
- 50 g darált dió
- 1 nagy doboz tejföl (ehhez is kell édesítés)
A kukoricadarára engedünk annyi vizet, hogy ellepje. Ezt mikróba tesszük, és addig melegítjük, amíg a dara megdagad (5-8 perc), majd adunk hozzá egy csipet sót. (Ezt mi most kihagytuk, de nem éreztük hiányát.) Ha egy kicsit kihűl hozzákeverjük a túrót, valamint a választott édesítőt/porcukrot/nyírfacukrot ízlés szerint. A narancsot először félbe vágjuk, majd "kockákra". És minden gombóc közepébe teszünk egy kockát. Közben a zsemlemorzsát és a diót kevés vajon megpirítjuk és meghempergetjük benne a gombócokat.
Cukros tejföllel tálaljuk.
Természetesen a narancs és a dió kihagyható.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése