2016. október 10., hétfő

Creme brulée

Ki ne szeretné ezt a krémes, lágy, vaníliás finomságot? Külön öröm, hogy a tetején meg kell törni a finom karamellizált cukorréteget, hogy lejussunk az isteni krémhez. Sokan azt gondolják, hogy ez egy bonyolult recept, de egyáltalán nem az, sőt, valójában az a legnehezebb benne, hogy a sütési időt kivárjuk.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 250 ml habtejszín
  • 100 ml tej
  • 50 g cukor
  • fél rúd vanília
  • 3 tojássárgája
  • fél tojásfehérje
A tejszínt, a tejet, és 25 g cukrot egy kis lábasban felforralunk a vaníliarúddal, és annak kikapart magjaival. Ha felforrt, kicsit félrehúzzuk, hogy hűljön. Közben a tojássárgákat és a fehérjét a maradék 25 g cukorral kikeverjük (elég csak egy kézi habverővel összekutyulni), és ráöntjük a felforralt tejszínes-tejes egyveleget. Jól összekeverjük, és ezt a meglehetősen híg állagú "krémet" elosztjuk 4 szuflé tálkában. A tálakat magas falú tepsibe tesszük, és félig felengedjük vízzel. 120 fokon legalább 120 percig sütjük. Amikor jól kihűltek, kb. 1 ek cukrot teszünk a tetejükre, és zsebsárkánnyal rápirítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése