2016. október 3., hétfő

Hagymakrémleves


Volt majdnem egy liter húslevesem, amit fel kellett használnom. A krémleveseknek pedig ez kitűnő alapja. Bár be kell vallanom, hogy még sosem készítettem krémlevest húsleves alaplé nélkül.

Először zelleren gondolkodtam, de a bevásárlóközpont, ahol vásároltam, nem értett egyet, így hagymaleves lett belőle.


Hozzávalók:

  • 6 nagy fej vöröshagyma
  • 0.8 l szárnyas alaplé (maradék tyúkhúslevest használtam)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín

Először a vöröshagymát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Majd kevés olajon puhára pároljuk. Hozzáöntjük a húslevest és felforraljuk. Ezután a 2 dl tejszínt is hozzákeverjük, és tovább főzzük, közben ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Miután felforrt, a tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk.
Sajttal szórt pirítóssal tálaljuk, de cipóban nagyon finom :) 

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése