Hagymakrémleves
Volt majdnem egy liter húslevesem, amit fel kellett használnom. A krémleveseknek pedig ez kitűnő alapja. Bár be kell vallanom, hogy még sosem készítettem krémlevest húsleves alaplé nélkül.
Először zelleren gondolkodtam, de a bevásárlóközpont, ahol vásároltam, nem értett egyet, így hagymaleves lett belőle.
- 6 nagy fej vöröshagyma
- 0.8 l szárnyas alaplé (maradék tyúkhúslevest használtam)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
Először a vöröshagymát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Majd kevés olajon puhára pároljuk. Hozzáöntjük a húslevest és felforraljuk. Ezután a 2 dl tejszínt is hozzákeverjük, és tovább főzzük, közben ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. Miután felforrt, a tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk.
Sajttal szórt pirítóssal tálaljuk, de cipóban nagyon finom :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése