Diós, almás ír pite
Imádom az almás pitét, a dióról nem is beszélve. És ha még ezt feldobjuk egy kis vaníliás öntettel, az isteni. :)
Ebben a pitében az a jó, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell pihentetni a tésztát, és az almát sem kell előre megpárolni. Így nekem most, amikor nagyon gyorsan szerettem volna valami finomat készíteni, nagyon jó választásnak bizonyult.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor (akár nyírfa)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 50-60 dkg alma
- 1-2 csapott teáskanál fahéj
- fél bögre apróra vágott dió
A vajat 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem. Hozzáadtam a tojást, majd apránként, váltogatva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tészta felét pitetálba kentem. Amit én előtte kivajaztam és megszórtam liszttel. Rátettem a megpucolt, 1-2 cm-es kockára vágott almát. Megszórtam a fahéjjal és a maradék cukor felével, valamint a fele dióval. Rákentem a tészta másik felét (kiskanállal darabonként könnyebb rárakni) és a tetejét megszórtam a maradék cukorral és a maradék dióval. 175 fokon sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Mi főzés nélküli vaníliás pudinggal ettük. Csak kicsit több tejet tettem a pudingba, hogy folyósabb legyen.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése