2016. november 10., csütörtök

Fügés muffin



Valamilyen csoda folytán még mindig terem a fügefánk. Ennek nagyon örülünk, mert november közepén még születhetnek ilyen finomságok, mint ez az egészen egyszerű, de mégis mutatós fügés muffin. Plusz teljesen glutén- és cukormentesen is elkészíthető. Mi így próbáltuk ki, szóval teljesen kivitelezhető!

Hozzávalók (12 db):

  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • egy vaníliarúd kikapart magja
  • 15 dkg liszt (mi zabpehelylisztből csináltuk, és szerintem bármilyen más maglisztből is ki lehet próbálni)
  • 10 dkg barnacukor (vagy por alapú eritrit)
  • fél cs sütőpor
  • 7 db füge
  • 1 narancs reszelt héja
A tetejére:
  • 10 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
  • 1 cs vaníliáscukor
  • füge
A szobahőmérsékletű, puha vajat kézi habverővel kikeverjük a tojással és a vaníliamagokkal, Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sütőporral, és a narancs héját is belereszeljük. A fügéket apró darabokra vágjuk, és végül összekeverjük a tojásos vajas keveréket, a lisztes keveréket és a fügét. Elosztjuk a muffin formákba, és 180 fokon 30 percig sütjük. Amikor elkészült, lehet kicsit puhának tűnik, de ahogy hűl, így lesz tökéletes, A mascarponét kikeverjük a cukorral, és egy kiskanálnyit a muffin tetejére teszünk, amire egy negyed fügét ültetünk, és ízlés szerint lelocsoljuk egy kis mézzel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése