2015. április 21., kedd

Barna sörös hagymaleves




Ez a leves...szerintem erre nincsenek szavak. Még az is falja, aki nem szereti a hagymát.
Én ugyan szeretem a hagymalevest, de valamiért vannak fenntartásaim a különböző fajta hagymalevesek miatt. Nem tetszik ha túl krémes és tejszínes, nem tetszik ha túl áttetsző és híg, és az sem, ha tojásos. Szóval macerás vagyok ez ügyben, de ez...A barna sörtől nagyon klassz íze van, jó az állaga, szép a színe. Na jó, nem dicsérem tovább, lássuk a receptet.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl barna sör
  • 6,5 dl marhahúsleves (kockából is jó)
  • 1 ek méz
  • bors

A hagymákat nagyon vékony szeletekre felvágjuk. Egy teflon bevonatú lábasban felhevítjük a vajat és az olajat, és lassú tűzön elkezdjük párolni a kétféle hagymát. Ez azért igénybe vesz kb. 15-20 percet. Amikor a hagyma puhára főtt, magasabbra állítjuk a hőmérsékletet, és lepirítjuk. Figyeljünk arra, hogy ne égjen meg, de szép barnára süljön. Amikor jónak ítéljük meg, rászórjuk a lisztet, picit átforgatjuk, és hozzáöntjük a barna sört. Megvárjuk hogy elkezdjen gyöngyözni, majd bele kerülhet a marhahúsleves is. Ekkor már ízesítsük is: ízlés szerint sóval és borssal, és csorgassuk hozzá a mézet is. Forraljuk össze, és ha késznek nyilvánítjuk, botmixerrel menjünk át rajta párszor, de maradjanak benne hagyma darabok, úgy az igazán jó.
Mi most sajtos pirítóssal élvezkedtünk, elég jó volt.

Jó étvágyat!

Ui.: A megmaradt barna sört kötelező főzés alatt felhörpölni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése