DiVaLeCso :)
A főnököm felmondott, és búcsúztatóján elmentünk egyet enni a Szárcsa csárdába Székesfehérváron. Ott többen egy vaníliakrémes desszertet ettek. Nekem nagyon ízlett, és már ott tudtam, hogy meg kell próbálnom valami hasonlót csinálni.
Tegnap vittem is az utánzatból a kolléganőimnek. Sikere volt, ott született a fantázianeve is. De se nem paprikás, se nem hagymás finomság :)
Hozzávalók:
Krém:
8 dl tej
1 cs. házi krémes alappor
500 g mascarpone
1 k.k. vanília aroma
És a többi:
1 tábla tejcsoki
12-14 e.k. sárgabarack lekvár
150-200 g apróra vágott dió (megpirítottam)
piskóta tallér
2 dl tej + 1-2 t.k. kakaó
A krémhez az alappor leírása szerint habverővel krémet keverünk. Ehhez hozzáadjuk a mascarponet és a vanília aromát.
Ezután megmelegítettem a tejet, belekevertem a kakaót. Épphogy belemártottam a piskótatallért és kiraktam egy doboz alját (20 cm * 20 cm-es dobozban 3 sor piskóta kellett, így a krémet, diót, lekvárt és a csokit is 3 felé kellett választani).
Piskótára kentem a krémet, rákentem óvatosan a lekvárt, megszórtam
pirított dióval, reszeltem rá csokit, ezt megint piskóta követte, majd krém, lekvár, dió, csoki majd ezt megismételtem mégegyszer. Tetejét én most tejcsokis bonbonnal díszítettem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése