Zabpalacsinta túróval és eperrel
Az esetek nagy százalékában szeretek egészségesen étkezni. Kerülöm a lisztet és a cukrot. Persze ez csak akkor lehetséges, amikor csak magamnak főzök. Így történt ez szombaton is, amikor délelőtt életemben először elmentem a Jancsárkertbe (ez egy termelői piac) és csodaszép epret vásároltam :)
Zabpalacsinta hozzávalói (képen látható mennyiség készült belőle):
- 100 g zabpehely
- 1 e.k. kókusz
- 1 tojás
- 1,5-2 dl tej
- ízlés szerint édesítőszer
- 1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
- kb. 0,5 e.k. kókuszolaj
Először ledaráltam a zabpelyhet és a kókuszt. Ehhez hozzáadtam a tojást a tejes és az édesítőt. Robotgéppel jól elkevertem, majd hozzáöntöttem az ásványvizet.
Palacsintasütőbe egy kevés kókuszolajat olvasztottam, majd kisütöttem a palacsintákat. (Egy palacsinta két evőkanál tésztából készült, mely kb. 10-12 cm átmérőjű lett.)
Palacsintasütőbe egy kevés kókuszolajat olvasztottam, majd kisütöttem a palacsintákat. (Egy palacsinta két evőkanál tésztából készült, mely kb. 10-12 cm átmérőjű lett.)
Túró hozzávalói:
- 25 dkg túró
- 1 kis pohár natúr joghurt
- ízlés szerint édesítő, vanília aroma és citrom reszelt héja
Összerakás: :)
Az első palacsintára túrót kentem, az ezt követőre epret vágtam apróra, majd ezt folytattam, amíg el nem fogyott a palacsinta. Tetejére túrót és epret is tettem :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése