Csőben sült spenót és brokkoli
Néha elgondolkodok azon, hogy belőlem még lehet, hogy vegetáriánus lesz. Persze nem hiszem, hogy a napokban (:P)...
Ha nincs férfi a háznál, és jelenleg az enyémnél nincs, akkor bizony rendszeresen lehet zöldséges ételeket enni. Ez történt nálam az elmúlt napokban is :)
Hozzávalók:
- fél kg spenótlevél (friss vagy fagyasztott)
- 1 fej brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag mozzarella sajt
- 2-3 e.k. tejföl
- 4 db tojás
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vagy vékony csíkokra vágom és üvegesre párolom, ehhez hozzáadom felvágott brokkolit. Sózöm, borsozom, fűszerezem. Én oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet használtam.
Emellett a spenótot is kiolvasztottam, illetve megpároltam. Hozzáadtam a lereszelt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát és a brokkolihoz kevertem.
Egy hőálló edény alját (jénai) kókuszolajjal kikentem, beleöntöttem a spenótos brokkolit. Összekevertem a tojásokat a tejföllel és kicsi sóval. Ezt a brokkolira öntöttem, majd rákarikáztam a sajtot és a paradicsomot. Légkeverés mellett 200°C fokon addig sütöttem míg a sajt egy kicsit megpirult.
Ez az étel fogyasztható magában, de húsok mellé köretként is megállja a helyét. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése