Csirkemell variációk... Baconös, gombás, sajtos vagy padlizsános, gombás, sajtos
Én a csirkemellet sosem unom meg... És ezt még reggelire is lehet enni. Állítólag :)
A baconös alapötlete a baconös csirke őzgerincformában, csak én feldobtam (már aki szereti) egy kis gombával.
A padlizsánoshoz pedig egy kolleginám adta az ötletet, ő majdnem ugyanígy készítette, csak cukkinivel :) Úgy is nagyon finom, így azt is csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
Baconös, gombás, sajtos csirkemell:
- 30-40 dkg csirkemell
- 10 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors, petrezselyem, oregánó, bazsalikom
- 2 e.k. tejföl
- 1,5 e.k rizsliszt (sima is lehet)
- 1 tojás
- 25 dkg gomba
Ehhez először felszeleteljük a gombát és megpároljuk. A csirke és a bacon kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt gombát és a felkockázott csirkét. Egy kb. 12 cm * 12 cm-s hőálló edényt kibélelünk a baconnel úgy, hogy a végei kilógjanak. Ebbe beleöntjük a csirkés masszát, majd a kilógó baconöket ráhajtogatjuk. Alufólia alatt kb. 50 percig, kb. 180°C-on sütjük, ezután egy tepsi aljába sütőpapírt teszünk és beleborítjuk a baconös csirkét, és addig sütjük légkeveréssel amíg meg nem pirul a bacon.
Padlizsános, gombás sajtos csirkemell:
- 30-40 dkg csirkemell
- 2 tojás
- 2 e. k. tejföl
- 250 g mozzarella
- 1 padlizsán
- só, bors, petrezselyem, oregánó, bazsalikom
- 25 dkg gomba
- kevés reszelt trappista sajt
Ehhez is először felszeleteljük a gombát és megpároljuk. A tojást összekeverjük a fűszerekkel, a lereszelt mozzarellával és a tejföllel.
Kenyérsütő forma aljába teszünk némi reszelt trappista sajtot. Erre tesszük a vékonyra szeletelt csirke felét, erre jöhet a vékony karikára vágott padlizsán, melyre jöhet sajtos massza fele, ezt követi a gomba, majd a csirke másik fele és ismét a padlizsán. Végül a tetejére öntjük a sajtos massza másik felét. Alufólia alatt kb. 50 percig, kb. 180°C-on sütjük, majd levéve az alufóliát légkeveréssel sütjük tovább, amíg a sajt meg nem pirul.
Salátával, tepsiben sült krumplival tálalhatjuk :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése