Harcsapaprikás -különleges és gyors vacsora
Minden úgy kezdődött, hogy a mélyhűtőben várt egy ideje kb. 4 szelet harcsa. Nem túl nagy adag, úgyhogy mindig hanyagoltam, vártam hátha egyszer pont ilyen kis mennyiség kell.
Hát nem vártam tovább. Nagyon megkívántuk a harcsapaprikást, ami egyébként nem nagy ördöngősség, úgyhogy este nekiálltam megcsinálni, hogy jó lesz másnap ebédre a munkahelyemen. Olyannyira jó lett, hogy már aznap este befaltuk.
Hozzávalók : (ez a mennyiség kb. 2 főnek elegendő, arányosan növelhetjük a hozzávalókat)
- 20-25 dkg harcsafilé
- 1 fej hagyma
- 2 db paprika
- 2-3 db paradicsom
- 3 ek paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirospaprika
- chili ízlés szerint
- só, bors
Amikor a paprika és a paradicsom kellően szétfőtt, és az ízét is jónak találjuk a pörköltnek -bátran ízesítsünk utána-, tegyük bele a kb. 1x1 cm-es kockára vágott halat. Ezután már ne nagyon kevergessük, inkább óvatosan forgassuk a lábasban, nehogy összetörjön a hal. Kb. 15-20 perc alatt puhára fő a hal, akkor jó ha szépen omlik a hal húsa. Én most nem csináltam hozzá túrós csuszát, annyira nem voltam aktív így estefelé, viszont a már meglévő petrezselymes újkrumplival is egészen kiváló volt. Ízlés szerint tejföllel díszítsük.
Hát nem gyönyörű?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése