2015. június 22., hétfő

Mi van a kosárban?! Hát dió és lekvár!


A dió és a lekvár együtt mindig nyerő. Hát még ha ilyen takaros kosárkákba van töltve... Kipróbálható bármilyen lekvárral, szerintem barackkal a legjobb. Egyébként meg egész gyorsan összedobható süti, és elég látványos is. Az egyetlen macera vele, a kosárka formák kivajazása. Dehát a szent cél érdekében muszáj túlesni rajta. (én azért befogtam a családot segíteni:) )



Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojássárgája
  • 75 g porcukor
  • 25 dkg margarin
  • egy citrom reszelt héja
A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 10 púpos ek darált dió
  • 3 ek porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem kell figyelni a sorrendre, mindent dobáljunk be egy nagyobb tálba, majd jól gyúrjuk össze. A margarin legyen szobahőmérsékletű, akkor egyszerűbb a dolog.
A kosárka formákat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztából leszakítunk egy kb. 3 cm átmérőjű tésztalabdát, és a kezünkkel korong formájúra lapogatjuk. Így a legegyszerűbb kibélelni a formákat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a porcukorral elkevert diót.
A tésztával kibélelt formákba teszünk egy ek lekvárt, majd erre halmozunk egy jó nagy evőkanálnyi dióhabot.


Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése