Mi van a kosárban?! Hát dió és lekvár!
A dió és a lekvár együtt mindig nyerő. Hát még ha ilyen takaros kosárkákba van töltve... Kipróbálható bármilyen lekvárral, szerintem barackkal a legjobb. Egyébként meg egész gyorsan összedobható süti, és elég látványos is. Az egyetlen macera vele, a kosárka formák kivajazása. Dehát a szent cél érdekében muszáj túlesni rajta. (én azért befogtam a családot segíteni:) )
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárgája
- 75 g porcukor
- 25 dkg margarin
- egy citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- baracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 10 púpos ek darált dió
- 3 ek porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem kell figyelni a sorrendre, mindent dobáljunk be egy nagyobb tálba, majd jól gyúrjuk össze. A margarin legyen szobahőmérsékletű, akkor egyszerűbb a dolog.
A kosárka formákat kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztából leszakítunk egy kb. 3 cm átmérőjű tésztalabdát, és a kezünkkel korong formájúra lapogatjuk. Így a legegyszerűbb kibélelni a formákat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a porcukorral elkevert diót.
A tésztával kibélelt formákba teszünk egy ek lekvárt, majd erre halmozunk egy jó nagy evőkanálnyi dióhabot.
Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése