2015. június 17., szerda

Epres túrótorta



Egy hete egy ehhez hasonló mondatot mondtak nekem: "kellene rendelni egy túrótortát". Nos... Hát ez sértés :) Így túrótorta sütésen kellett azon nyomban gondolkodnom. Felhívtam kedves "blogtársam", hogy esetleg neki van-e valami jó receptje. Nem volt. Így nekem kellett kreálnom egyet :) 

A piskóta egy másik barátnőm specialitása :P A krém pedig már az enyém.

Bár az eper lassan eltűnik a zöldségesekből, de mindenki megnyugodhat, őszibarackkal sem lehet rossz.

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 4 tojás
  • 4 ek. cukor
  • egy kevés citromlé
  • fél kk. sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 ek. liszt


A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájába négy evőkanál cukrot keverünk, egy kis citromlét adunk hozzá, valamint fél kávéskanál sütőport és egy vaníliás cukrot. Habosra keverjük. Bekapcsoljuk a sütőt.(180 °C)
A fehérjét kemény habbá verjük. Aztán a sárgájás masszához adunk négy evőkanál lisztet. Ehhez adjuk a habot. Óvatosan összekutyuljuk, majd megsütjük egy 20 cm-es sütőformában. (A sütő ajtaját nem nyitogatjuk, mert akkor összeesik a piskótánk.)

Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • édesítő, cukor ízlés szerint
  • 1 kk. vanília aroma
  • fél kg túró
  • 1-2 ek. natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja és néhány csepp a levéből
  • 2 dl habtejszín
  • kb. 30-40 dkg eper
  • 1 csomag habfixáló
Először megfőzzük a vaníliás pudingot a csomagolásra írtak szerint. Majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. Közben összekeverjük a túrót a citrommal, a vanília aromával, a joghurttal, valamennyire édesítjük. Ha a puding kihűlt, akkor robotgéppel azt is a túróhoz keverjük. Ezután habbár verjük a tejszínt, beletesszük a habfixálót végül belekeverjük a túrós pudingos krémet.
Az eper kétharmadát apróra kockázzuk és ezt is belekeverjük a krémbe.

Ezután a piskótát félbe vágjuk. Az első piskótára rákenjük a krém csaknem felét, majd rátesszük a másik piskótalapot, majd jöhet a krém másik fele, mellyel a torta oldalát is bevonjuk. A torta tetejét a maradék eperrel díszítjük, valamint én még csokit szeleteltem rá vékonyan.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése