Epres túrótorta
Egy hete egy ehhez hasonló mondatot mondtak nekem: "kellene rendelni egy túrótortát". Nos... Hát ez sértés :) Így túrótorta sütésen kellett azon nyomban gondolkodnom. Felhívtam kedves "blogtársam", hogy esetleg neki van-e valami jó receptje. Nem volt. Így nekem kellett kreálnom egyet :)
A piskóta egy másik barátnőm specialitása :P A krém pedig már az enyém.
Bár az eper lassan eltűnik a zöldségesekből, de mindenki megnyugodhat, őszibarackkal sem lehet rossz.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 ek. cukor
- egy kevés citromlé
- fél kk. sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 4 ek. liszt
A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájába négy evőkanál cukrot keverünk, egy kis citromlét adunk hozzá, valamint fél kávéskanál sütőport és egy vaníliás cukrot. Habosra keverjük. Bekapcsoljuk a sütőt.(180 °C)
A fehérjét kemény habbá verjük. Aztán a sárgájás masszához adunk négy evőkanál lisztet. Ehhez adjuk a habot. Óvatosan összekutyuljuk, majd megsütjük egy 20 cm-es sütőformában. (A sütő ajtaját nem nyitogatjuk, mert akkor összeesik a piskótánk.)
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- édesítő, cukor ízlés szerint
- 1 kk. vanília aroma
- fél kg túró
- 1-2 ek. natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja és néhány csepp a levéből
- 2 dl habtejszín
- kb. 30-40 dkg eper
- 1 csomag habfixáló
Először megfőzzük a vaníliás pudingot a csomagolásra írtak szerint. Majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. Közben összekeverjük a túrót a citrommal, a vanília aromával, a joghurttal, valamennyire édesítjük. Ha a puding kihűlt, akkor robotgéppel azt is a túróhoz keverjük. Ezután habbár verjük a tejszínt, beletesszük a habfixálót végül belekeverjük a túrós pudingos krémet.
Az eper kétharmadát apróra kockázzuk és ezt is belekeverjük a krémbe.
Ezután a piskótát félbe vágjuk. Az első piskótára rákenjük a krém csaknem felét, majd rátesszük a másik piskótalapot, majd jöhet a krém másik fele, mellyel a torta oldalát is bevonjuk. A torta tetejét a maradék eperrel díszítjük, valamint én még csokit szeleteltem rá vékonyan.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése