2015. június 4., csütörtök

Friss, selymes karalábé főzelék

Imádom a karalábét! Nyersen is simán elrágcsálom, de anyukám rászoktatott a főzelékre. Tényleg nagyon finom! Úgyhogy aki szintén szereti a karalábét, nosza rajta, próbálja ki így is, nem fog csalódni. Sőt... Jóféle sült kolbival nagyon durván jó ebéd készül belőle.


Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 1 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg tejföl
  • fél kocka zöldség vagy húsleves kocka
  • só, bors
  • sütéshez vaj

Az újhagymát karikára vágjuk, és a vajon megdinszteljük. A karalábét alaposan megpucoljuk, ne legyen fás része, és kis kockákra vágjuk. A hagymához dobjuk, és az apróra vágott petrezselyem felével pár percig összesütjük. Felöntjük vízzel, és beledobjuk a leveskockát. Lassú tűzön puhára pároljuk a karalábét. 
A tejfölt a tejjel és liszttel jól kikeverjük, és ha megfőtt a karalábé, behabarjuk a főzeléket. Óvatosan, a forró léből merhetünk először egy keveset a tejfölös keverékbe, hogy kicsit átmelegedjen.
Rottyantunk még rajta egyet, és mehet rá a maradék petrezselyem.
Süssünk ki hozzá jóféle kolbászt, vagy együk fasírttal, retrósan rántott párizsival, vagy egyszerűen csak magában.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése