Spenótos canelloni
A spenót és a ricotta nagyon jó barátok. Mivel egy felhasználásra váró ricotta pihent a hűtőben, és nagy nehézségek árán sikerült egy kis friss spenótot is szereznem, nekiálltam a főzésnek. Canelloni is volt otthon, szóval nagyjából adta magát a dolog, mit is csináljak. A canelloni nagyon vicces, legalábbis én elég vicces formáját választottam a megtöltésének. Ha valaki ismert egyszerűbbet, szóljon :)
Hozzávalók:
Spenótos töltelékhez:
- kb. 5 marék friss spenót
- 0,5 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 1 doboz ricotta (20 vagy 25 dkg)
- só, bors
Besamel-szerű öntethez:
- 5-6 dkg vaj
- 4 ek liszt
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 1 ek keményítő
- só, bors, szerecsendió
- 8 db canelloni tészta
- füstölt sajt
A spenótleveleket jól megmossuk, összetépkedjük, és a vajon megpároljuk. Amikor összeesett, felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, és összekeverjük a ricottával. Félrerakjuk hűlni.
Közben készítjük is a tejszínes mártást: Forró serpenyőben a vajon megpirítjuk a lisztet, szép aranysárga legyen. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és egy kis keményítővel sűrítjük. Jól kiforraljuk, de vigyázzunk le ne égjen. Egy jó sűrű öntetet kell kapnunk.
Következhet a tészták betöltése: én egy tányérra állítottam a tészta hengereket, a tetejébe beleállítottam egy tölcsért, és egy kanállal ezen keresztül szépen beletuszakoltam a spenótos krémet.
Kivajazott tepsinek az alját megkentem besamellel, erre fektettem a megtöltött tésztát, majd jól nyakon öntöttem az összes mártással,
A tetejére füstölt sajtot reszeltem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése