Gyümölcsös pavlova torta
Sokszor láttam már a pavlova tortát, és nagyon tetszett is, de valahogy mindig valami émelygős, édes habcsók-tömkelegre asszociáltam. Úgyhogy nem is próbáltam ki. Viszont anyukám már régóta szerette volna kipróbálni, úgyhogy végre a tettek mezejére lépett, és megsütötte. Kicsit fanyalogva kóstoltam meg, és most azért is osztom meg, mert nagyon finom, nagyon ízlett! Jól is néz ki, mutatós, és egyáltalán nem tömény.
Hozzávalók:
- 4 nagy tojásfehérje
- csipet só
- 25 dkg porcukor
- 1 tk keményítő
- 2 tk fehérborecet
- 1 tk vanília kivonat
- 2 dl habtejszín
- gyümölcsök ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A tojásfehérjét a csipet sóval verjük fel, amíg kemény és fényes nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, habcsók állagúra verjük. Ez beletelik jó pár percbe.
Ekkor hozzáadjuk a keményítőt, az ecetet és a vaníliát, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, és egy spatulával kör alakban rákenjük a tojáshabot, mintha egy tortát formáznánk. Próbáljuk a tetejét egyenletesen elkenni.
A sütőt vegyük le 125 fokra, süssük benne a habcsókot 1 óra 15 percet. Ha kész, zárjuk le a sütőt, nyissuk ki pár centire az ajtaját, és ott hagyjuk kihűlni a habcsókot.
Amikor teljesen kihűlt, kb. 2 ek cukorral kemény habbá verjük a tejszínt. A habcsók tetejére simítjuk, és megszórjuk a gyümölcsökkel. Mi most ribizlit, áfonyát, szedret, és barackot használtunk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése