2016. február 7., vasárnap

A mi Gundel palacsintánk 



Anya Gundel palacsintáját nehéz felülmúlni, vagy nem is lehet. Nagyon sokáig nem tudtunk együtt főzni, mert csak a krumplipucolás és a zöldségek darabolását bízta rám. Valljuk be ez nem egy hálás feladat. De az elmúlt időszakban az otthon töltött hétvégék fénypontjai a közös főzések. És tegnap palacsintát csináltunk, és végre segíthettem, még a palacsintát is feldobhattam. :D



Hozzávalók:

Palacsinta (ha érzéssel még nem megy, akkor itt Horváth Ilona palacsinta receptje):

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,5 l tej
  • csipet só
  • 0,5 dl olaj
Diós töltelék:
  • 25 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 2-2,5 dl tej
Csokiöntet:
  • kevés tej vagy tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 e.k. nutella
  • 1-2 e.k. rum
A palacsinta hozzávalóit keverd össze és süsd meg :)

A diós töltelékhez forraljuk fel a tejet a cukorral, majd adjuk hozzá a darált diót (reszelhetünk bele citromhéjat), és kész is.

A csokiöntethez kevés tejen vagy tejszínen olvasszuk meg a csokit, adjuk hozzá a nutellát és a rumot.

A palacsintákat vékonyan kenjük meg a diós töltelékkel, hajtogassuk össze és "locsoljuk" meg a csokiöntettel.

És kész is :) Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése