2016. február 4., csütörtök

Zöldbors mártás




Nincs mit tenni, egyszerűen ez a kedvenc mártásom husik mellé. Mondjuk ha a hús már el is fogyott, még magában is eleszegetem! :)
Nagyon gyors, és tényleg feldobja a legegyszerűbb natúr sülthúst is.
Legalább egyszer tényleg próbáljátok ki, mert aztán nem lehet róla leállni, és csak azt fogod sajnálni, hogy eddig kimaradt az életedből! :)

Hozzávalók:

  • 1,5 ek egész zöldbors
  • 1 ek vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk dijoni mustár
A borsot egy mozsárban durvára törjük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd elkezdjük rajta pirítani a zöldborsot. Ha elkezd pattogni, akkor hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, és addig forraljuk, amíg jól be nem sűrűsödik. Bevallom én erre néha rásegítek némi keményítővel. Melegen tálaljuk. Ennyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése