Curry-s csirke gombás pitével
Először Egerben ettem curry-s palacsintát, addig nem is sejtettem, hogy szeretem a curryt. És ez bár nem az, de a reprodukált palacsintám töltelékét készítettem el a gombás pitéhez.
Hozzávalók:
Csirkéhez:
- fél kg csirke
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 e.k. tejföl
- curry por
- só,bors
Pite tésztájához:
- 100 g liszt (én teljes kiőrlésű liszteket használtam most)
- 2. e.k. kókuszolaj
- 1 tojás sárgája
- só
Pite tölteléke:
- 3 szál újhagyma
- fél kg gomba
- 2 e. k. tejföl
- 1 tojás
- 10 dkg sajt
- 100 g mozzarella
Először összegyúrjuk a pite tésztájának hozzávalóit, ezt úgy, hogy a kókuszolajat (ha nem folyik) egy kicsit megolvasztjuk mikróban.
Ezután kevés kókuszolajon elkezdjük párolni az újhagymát, majd ha ez megpuhult hozzáadjuk a gombát és azt is pároljuk addig amíg a leve el nem párolog teljesen. Ezután hozzákeverjük a tejfölt és a mozzarellasajtot, végül hozzáadunk egy felvert tojást.
A pitetésztát belenyomkodjuk az "edénybe", amiben sütni szeretnénk. Én most egy 13*22 cm-es sütőtálat használtam. Ebbe beleöntjük a gombás tölteléket, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180°-os sütőben kb. 45 percig sütjük.
Közben elkészítjük a csirkét. Ehhez a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és felkockázzuk a csirkemellet. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csirkét, sózzuk borsozzuk, majd amikor már majdnem teljesen megsült, akkor megszórjuk curry-vel. (Én kb. egy teáskanálnyit használtam). Ha megsült hozzákeverjük a tejfölt, és felforraljuk. És már kész is :)
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése