2016. február 14., vasárnap

Töltött gombafejek


Gyors vacsi, nem túl sok hozzávalóból. Egyébként még maradékfeldolgozásra is alkalmas. Rizs és tartár dukál hozzá!

Hozzávalók:
  • 6 db nagyobb gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg tarja
  • só, bors, majoranna
  • kb. két marék reszelt sajt
  • díszítéshez petrezselyem
A gombákat óvatosan megfosztjuk a tönktől, és a tönköket apró darabokra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott baconszeleteket, -amiből 6 db-ot félreteszünk- és a tarját is. Sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, majd beletöltjük a gombafejekbe. A gombákat kivajazott tepsibe tesszük, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, és a maradék baconszeletekbe belebugyoláljuk. Én alulra fektettem a bacont, rátettem a gombafejet, és felül a sajt tetejére ráhajtottam.
180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a bacon szépen kisül.
Hát nem nagyszerű? Ja, a tetejét még szórjuk meg friss petrezselyemmel, úgy az igazi.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése