Töltött gombafejek
Gyors vacsi, nem túl sok hozzávalóból. Egyébként még maradékfeldolgozásra is alkalmas. Rizs és tartár dukál hozzá!
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb gomba
- 1 kis fej hagyma
- 20 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg tarja
- só, bors, majoranna
- kb. két marék reszelt sajt
- díszítéshez petrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott baconszeleteket, -amiből 6 db-ot félreteszünk- és a tarját is. Sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, majd beletöltjük a gombafejekbe. A gombákat kivajazott tepsibe tesszük, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, és a maradék baconszeletekbe belebugyoláljuk. Én alulra fektettem a bacont, rátettem a gombafejet, és felül a sajt tetejére ráhajtottam.
180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a bacon szépen kisül.
Hát nem nagyszerű? Ja, a tetejét még szórjuk meg friss petrezselyemmel, úgy az igazi.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése