2016. február 6., szombat

Fehércsoki krémes, gránátalmás csokis cupcake


Nincs mese... A fehércsoki jó és a gránátalma is... Na de együtt...

Szilveszterkor már sütöttem valami egészen hasonlót. Akkor megbeszéltük a többiekkel, hogy ezt reprodukálni kell fehércsoki krémmel. Én most más muffin alappal is próbálkoztam. Azt hiszem, ezzel sem okoztam csalódást. És a kép... Kalafantyulás :)



Hozzávalók:

Muffin: 
  • 100 g vaj (olvasztott) 
  • 220 g cukor (nyírfa) 
  • 1 cs. vaníliás cukor 
  • 2 db tojás 
  • 150 g tejföl 
  • 5 ek tej 
  • 240 g liszt 
  • 1 cs. csokipuding 
  • 1 cs. sütőpor 
  • 100 g tej-, ét-, vagy fehércsoki (apróra vágott vagy csokicsepp) 
  • 1-2 e.k. nutella 
  • 1 e.k. holland kakaó 

Krém:

  • 4 dl 30%-os habtejszín
  • 200 g fehércsoki
  • 1 cs. habfixáló

  • 1-2 gránátalma

A muffin hozzávalóit összekeverjük és 180°C-on kb. 25 percig sütjük.


A krémhez kevés tejszínen megolvasztjuk a fehércsokit, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a többi tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a habfixálót ill. a csokit is.

Habzsákkal a kihűlt muffinokra nyomjuk a krémet és megszórjuk gránátalmával.

Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése