Fehércsoki krémes, gránátalmás csokis cupcake
Nincs mese... A fehércsoki jó és a gránátalma is... Na de együtt...
Szilveszterkor már sütöttem valami egészen hasonlót. Akkor megbeszéltük a többiekkel, hogy ezt reprodukálni kell fehércsoki krémmel. Én most más muffin alappal is próbálkoztam. Azt hiszem, ezzel sem okoztam csalódást. És a kép... Kalafantyulás :)
Hozzávalók:
Muffin:
Muffin:
- 100 g vaj (olvasztott)
- 220 g cukor (nyírfa)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 150 g tejföl
- 5 ek tej
- 240 g liszt
- 1 cs. csokipuding
- 1 cs. sütőpor
- 100 g tej-, ét-, vagy fehércsoki (apróra vágott vagy csokicsepp)
- 1-2 e.k. nutella
- 1 e.k. holland kakaó
Krém:
- 4 dl 30%-os habtejszín
- 200 g fehércsoki
- 1 cs. habfixáló
- 1-2 gránátalma
A muffin hozzávalóit összekeverjük és 180°C-on kb. 25 percig sütjük.
A krémhez kevés tejszínen megolvasztjuk a fehércsokit, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a többi tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a habfixálót ill. a csokit is.
Habzsákkal a kihűlt muffinokra nyomjuk a krémet és megszórjuk gránátalmával.
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése