2016. február 17., szerda

Tejfölös Burgonyaleves


Imádom a tejfölös leveseket. Általában mindenhez teszek még pluszba is, talán egyedül a húsleveshez nem. :)
Ez egy finom, sűrű, fűszeres, laktató leves. Mindenki vonatkoztasson el a menzán kapott ízetlen, színtelen krumplilevestől, mert ez nem az! :)


Hozzávalók:
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 1,2 l húsleves alaplé (kockából is jó)
  • 2 db babérlevél
  • só, bors, szárított tárkony
  • 1 kk erős pista
  • 1 szál füstöltkolbász (mi most lecsókolbiból csináltuk)
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek keményítő
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük az alaplével. Beletesszük a kockára vágott krumplit, a karikára vágott répát, és a fűszereket. Fedő alatt addig fűzzük, majd kb. 10 perc múlva beletesszük a karikára vágott kolbit is. Addig folytatjuk a főzést, amíg a krumpli megfő. 
A tejfölt kikeverjük a keményítővel, csorgatunk hozzá a meleg levesből, majd az egészet visszaöntjük a levesbe. Besűrítjük, egyet forralunk rajta, és kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése