2016. február 4., csütörtök

KFC csirke


Bevallom, nagyon szeretem a KFC-ben a csípős csirkemellet. Ez egy nagyon picit más, mert nem olyan nagy ropogós kukoricapehely darabok vannak panírban, viszont így valahogy kedvemre valóbb a recept. Ha nem azt mondom hogy KFC csirke, akkor úgy mutatnám be, hogy zabpelyhes, fűszeres, ropogós csirke. Jól hangzik, nem?


Hozzávalók:

  • 3 nagy db csirkemell (vagy 6 db csirkecomb)
  • 3 ek citromlé
  • 1 tk bors és só
  • 1 tk őrölt csili
  • 2 db tojás
  • 2 ek tej
  • 140 g liszt
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 tk fokhagymapor
  • 1 tk bors
  • 2 ek zabpehely
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk só
Bepácoljuk a húst: a citromlevet összekeverjük 1 tk sóval, borssal, és csilivel. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és 2 órát hűtőben pihentetjük.
Jöhet a panírozás: a tojásokat összekeverjük a tejjel, ez lesz az egyik tálka, a másikban pedig összekeverjük az összes többi száraz hozzávalót.
A húst először a lisztes keverékbe forgatjuk, majd jöhet a tojás, végül megint a lisztes keverék. Forró olajban aranybarnára sütjük, és ha már lúd, legyen kövér, sült krumplival jóízűen befaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése