2016. február 21., vasárnap

Madártej mandulás sündisznóval

 Már egy ideje ácsingózom egy jó madártejre. Ez amúgy is egy jó alaprecept, nem is nehéz. Ezt most még felturbóztam egy kis pirított mandulával, ami -hát mit mondjak- nem tett neki rosszat. Plusz aranyos is lesz, ha ilyen "süni" formában kerül a habszeletekre.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 ek porcukor
  • 1200 ml tej
  • 100 g cukor
  • 1 ek liszt
  • 1 ek vanília kivonat 
  • 5-10 dkg hámozott mandulabél (én mandula"pálcikát" vettem)
 A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Ha már elég kemény, hozzáadjuk a porcukrot, és így verjük nagyon kemény, csillogó habbá. Közben tegyünk fel forrni 700 ml tejet. Ha a tej forr, beleszaggatjuk két evőkanál segítségével a habgaluskákat. Egyszerre csak 4-5 db-ot, mert meg is nőnek. Fedő alatt 1 percig főzzük, majd ügyesen átforgatjuk a galuskákat a másik oldalukra, és azt is egy percig főzzük. Ha készen vannak, szedőkanál segítségével tányérra szedjük, és letakarjuk. Addig folytatjuk ezt a procedúrát, amíg el nem fogy a tojásfehérje hab. 
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is, és jól elkeverjük. Felöntjük a maradék tejjel, és a felforralt habgaluskás tejet is hozzáöntjük leszűrve. Sűrű, puding-állagúra főzzük. 
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, egy nagy üvegtálba szedjük, ráhalmozzuk a galuskákat, és hűtőben hűtjük.
Fogyasztás előtt megpirítjuk a mandulát, és a galuskákat sünivé varázsoljuk vele.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése